HomeProjecten Station Eindhoven

Station Eindhoven

Eindhoven

Het station van Eindhoven, een rijksmonument dat in 1956 werd opgeleverd, wordt helemaal in originele staat terug gebracht. De restauratiewerkzaamheden worden uitgevoerd door de Bonth van Hulten. 

Werkzaamheden

Vooral de centrale hal wordt aangepakt; het plafond, de balkons en de oude restauratieruimte. Het gebouw wordt beter geïsoleerd en de centrale hal wordt 200 m2 groter. Het metselwerk bestaat uit originele geglazuurde stenen, deze worden in de oude staat hersteld en in de originele staat gevoegd. Verder brengt het schilderwerk de originele kleuren weer tot leven, de aluminium en stalen kozijnen worden teruggebracht in originele staat.

Groei aantal reizigers

De verbouwing van het station is nodig omdat het aantal reizigers fors groeit.Het station is de afgelopen jaren klaargemaakt voor de toekomst. De passage was al een tijdje te klein voor het aantal reizigers dat dagelijks gebruik maakt van het station. Om die reden is de passage verbreed en zijn er liften en roltrappen aangelegd voor betere toegankelijkheid van de perrons. In die verbouwing zijn ook de winkels meegenomen, die nu in prachtige, ruime ruimtes zijn gevestigd en is er uiteraard veel aandacht besteed aan licht en sfeer. De passage verbindt twee hallen met elkaar en deze zijn aan renovatie toe. Ze maken een wat versleten indruk en na zo’n grondige verbouwing verdient het hele station een upgrade, dus ook de beide hallen. 

Feiten & cijfers

  • Oosrpronkelijk gebouwd
    1956
  • Bijnaam
    De Transistor
  • Project categorieën
    Bouw & vastgoed
+