HomeProjecten Het Paviljoen

Het Paviljoen

Utrecht

Aan het nieuwe Stationsplein, tussen station Utrecht Centraal en Hoog Catharijne, realiseert Boele & van Eesteren 'Het Paviljoen'. Het Paviljoen wordt een twee-laags complex dat ruimte biedt aan winkel en horeca gelegenheden.

Nieuwe stationsomgeving

Het Paviljoen wordt gerealiseerd op het Stationsplein-Oost; een totaal nieuwe stationsomgeving die zich enkele meters boven het maaiveld bevindt. Het project beslaat circa 3.600 m² en wordt aangelegd op een reeds aanwezige constructieve plaat gelegen boven de treinsporen 1, 2 en 3 van Utrecht Centraal. Het gebouw krijgt een volledig glazen gevel rond een casco van betonvloeren in een staalconstructie. 

Bouwen naast en boven het spoor

De in ruimte beperkte bouwlocatie zorgt voor een aantal uitdagingen, zoals het transport naar en op de bouwplaats. Daarnaast zal een gedeelte van de realisatie plaats vinden in door ProRail vastgestelde treinvrije periodes; zo lift de bouw als het ware mee op fases van relatieve rust op deze bijzonder complexe bouwlocatie.  

 

De oplevering van 'Het Paviljoen' wordt verwacht in het voorjaar van 2017. 

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Klépierre Vastgoed Ontwikkeling
  • Architect
    Moederscheim Moonen Architects
  • Uitvoering
    Boele & van Eesteren
  • Categorie
    Utiliteitsbouw
  • Oppervlakte
    3.646 m²
  • Betrokken bedrijven
  • Project categorieën
    Bouw & vastgoed

Projecten

Alle projecten
+