HomeProjecten Energienotanul Agaatlaan

Energienotanul Agaatlaan

Leiden

“Een woongebouw dat net zoveel energie opwekt als er door bewoners verbruikt wordt”.

 

 VolkerWessels maakt dat mogelijk. Wij renoveren een oud woongebouw uit 1970 met 230 appartementen tot een energiezuinig pand. Met deze duurzame renovatie verlengen we de levensduur van het gebouw met 30 jaar. In samenwerking met woningcorporatie Portaal geven we de bewoners van de Agaatlaan energiezuinige woonruimte zonder dat de woonlasten stijgen.

Wensen van bewoners

Bijzonder aan dit project is de gezamenlijke aanpak met de bewoners. We zijn eerst met de bewoners in gesprek gegaan over de verbeteringen die nodig zijn aan het gebouw én de woningen. Deze verbeteringen zijn meegenomen in de verdere planuitwerkingen. De renovatie van het gebouw wordt nadrukkelijk naar de wensen van de bewoners uitgevoerd. Zo wordt de achterzijde van het gebouw opengesteld naar de omgeving, er zijn straks dus twee grote uitnodigende entrees. Ook wordt de directe omgeving flink onder handen genomen. Zo wordt de directe omgeving functioneler, mooier en sluit die beter aan bij de rest van de buurt.

Opwekken van eigen energie

Het energieverlies van het gebouw wordt sterk verminderd door betere isolatie en vernieuwde installaties. Dit zorgt dan ook direct voor meer wooncomfort. Het woongebouw wekt zijn eigen energie op door de zonnepanelen bevestigd aan de gevel en op het dak van het gebouw. Deze panelen vormen een stijlvolle en bijzondere gevel.

Feiten & cijfers

  • Opgewekte energie
    1 miljoen kWh per jaar
  • Eerste hoogbouw in Nederland
    Nul op de meter
  • Project categorieën
    Bouw & vastgoed

Meer weten over dit project?

Bezoek de website »
+