HomeProjecten Concernkantoor VolkerWessels

Concernkantoor VolkerWessels

Podium Amersfoort

In Amersfoort is het nieuwe concernkantoor van VolkerWessels gebouwd. Het moderne ontwerp in de vorm van een huis ligt pal naast de A28. Het kantoor bestaat naast een aantal kantoorverdiepingen uit een tweelaagse parkeerkelder.

Ontwerp

Hetconcernkantoor is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Het gebouw fungeert als ontmoetingsplek voor alle werkbedrijven is behalve uitnodigend ook herkenbaar.  De gevel is gemaakt van geprefabriceerde verticale baksteenstroken in gemêleerde okerkleur afgewisseld met verticale glazen banen. Doordat vrijwel het hele gebouw uit geprefabriceerde delen bestaat ontstond er weinig afval op de bouwplaats en was een snelle bouwtijd mogelijk.

 

Interieur

De karakteristieke vorm van het gebouw is gebaseerd op het archetype huis. Bij binnenkomst toont zich de grote vide die doorloopt tot de boardroom op de bovenste etage. Een doorgaande massief houten trap slingert zich door deze vide omhoog en verbindt de ontmoetingsplekken op elke kantoorverdieping.

Duurzaamheid

Naast energiebesparing en bereikbaarheid stelt VolkerWessels hoge eisen op het gebied van duurzaamheid zoals transport, toegankelijkheid en materialen. Dit heeft geleid tot een bovengemiddeld duurzaam kantoorgebouw met een GPR-score van minimaal 8 en een EPC-waarde van 15% onder de wettelijke eis.

Feiten & cijfers

  • Marktsegment
    Utiliteitsbouw
  • Status
    Voltooid
  • Betrokken bedrijven
  • Project categorieën
    Bouw & vastgoed

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Hoogste punt voor nieuw hoofdkantoor VolkerWessels

Actueel | Duurzaamheid

In de top van het 'VolkerWessels huis' werden op vrijdag 24 juni jl. de vlaggen gehesen. Wethouder Hans Buijtelaar van de...

Nieuw hoofdkantoor in Amersfoort

Actueel | Persberichten | Duurzaamheid

‘Het VolkerWessels Huis'   Rotterdam, 14 februari 2011 - In Amersfoort wordt het nieuwe...

+