icon-facebook icon-arrow-right icon-arrow-left icon-linkedin icon-search icon-twitter icon-youtube icon-mail icon-phone icon-mobiliteit-engineering icon-bouw icon-energienetwerken icon-installatietechniek icon-energie-telecom icon-infrastructuur icon-civieletechniek icon-spoorbouw icon-telecom icon-toelevering icon-vastgoedontwikkeling icon-wegenbouw icon-bullets icon-maps icon-whatsapp icon-arrow-up icon-arrow-down icon-assetmanagement icon-dienstverlening icon-close icon-filter icon-round-close icon-footprint
Sorry

This page is not available in English.

Do you want to go to the English homepage?
alt
A green valley in the heart of the city
alt
A green valley in the heart of the city
75,000 m2
floor area
196
rental apartments
2021
expected completion
Location

Bold, unique, green and sustainable: all words that describe Valley in Amsterdam. Construction combination Valley Amsterdam (VolkerWessels companies Boele & van Eesteren and G&S Bouw), has started in August 2017 with the realisation of this iconic building on the Amsterdam Zuidas. Commissioned by OVG Real Estate, Valley will be realised according to a design by MVRDV and will be an innovative and sustainable building with mixed functions.

Living, working and recreation

With Valley there will be a striking building on the Zuidas with bold and quirky architecture. The building responds to the desire to develop this part of Amsterdam into a mixed area with living, working and facilities. Cars will be parked in a 3-storey underground car park, which can accommodate 375 cars and 1,850 bicycles. From the ground floor to the seventh floor are the offices, space for culture, retail, catering and access to the residential towers. From the 8th floor onwards, the residential floors begin. A total of 196 residences will be realised. The three towers have a height of 97 metres, 76 metres and 66 metres respectively.

Most striking about Valley is the greenery that runs like a landscape - a valley - through and over the building. The plinth and balconies of all the houses are immediately provided with trees and plants. Between the towers there will be a beautiful public inner garden with several terraces connected by stairs.

"Valley is challenging for us as builders: no two floors are the same."
Roel van Heumen, project director

"Valley is challenging for us as builders: no two floors are the same," says Roel van Heumen, project director of Boele & van Eesteren. "If you consider the building as a whole, you can be overwhelmed by its complexity and form. We cut the building up into parts and return the building task to manageable work packages. It is a great honour to be allowed to build such a special building."

The work is expected to be completed mid-2021.

Staying up to date?

Visit Valley project website

VolkerWessels companies involved

G&S Bouw

Paasheuvelweg 31,
1105 BG Amsterdam
+31 20 - 452 68 79
http://www.gensbouw.nl