Wegenbouw

Kilometers volmaakt vlak asfalt onder je wielen. Die rotonde of dijk waar je dagelijks overheen fietst. Iedereen maakt gebruik van wegen die VolkerWessels in haar vier thuismarkten aanlegt en onderhoudt. Autowegen, fietspaden, bedrijventerreinen, bestratingen, verhardingen, geluidsschermen, incidentmanagement, grondwerk en rioleringen: onze collega’s beschikken binnen de verschillende disciplines van deze sector over alle benodigde ervaring en expertise.

Haak om Leeuwarden
Haak om Leeuwarden

Van internationaal tot lokaal

Projecten en contracten in de infrastructuur worden steeds complexer. Dat vraagt om hoogwaardige en specialistische kennis. Binnen de wegenbouw bestrijkt VolkerWessels de hele keten: van de productie in onze eigen asfaltcentrales, het design, de engineering en de bouw tot het beheer en onderhoud van wegen. Naast landelijke projecten hebben we met onze decentrale organisatie ook een sterke regionale rol. Van provinciale en lokale wegen tot de straten in de wijk. In Canada zijn onze collega’s onder barre condities verantwoordelijk voor het sneeuwvrij houden van duizenden kilometers wegen.

Blauw asfalt
Recyclebaar blauw asfalt

Integraal en innovatief

Grote multidisciplinaire projecten vragen om een integrale aanpak. Vaak bundelen onze wegenbouw- en andere ondernemingen de krachten. Onze ondernemingen dragen daarbij voortdurend innovatief en duurzaam bij aan maatschappelijke uitdagingen. Een mooi voorbeeld is HERA, waarmee we asfalt duurzaam recyclen en hergebruiken. Een ander belangrijk thema is verkeersveiligheid. Met ‘lichtgevend’ materiaal verbeteren we de veiligheid van verkeersdeelnemers.

+