Spoorbouw

Treinen met forensen denderen razendsnel over het spoor van A naar B. Trams en metro’s snellen dwars door de stad of er diep onderdoor. Zeecontainers vertrekken per spoor naar de haven. Of het nu gaat om rails voor reizigers, industriespoor of kraanbanen, de railinfra en spoorbouw hebben geen geheimen voor VolkerWessels. We beschikken over de ervaring, expertise en middelen om nieuw spoor aan te leggen en bestaand spoor te onderhouden.

OV SAAL
OV SAAL, Schiphol - Amsterdam

Onderhoud en nieuwbouw

Van spoorlijnen tot tramspoor en van metro tot lightrail. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk. VolkerWessels garandeert betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Met onderhoud aan spoorstaven, wissels, bovenleidingen, lassen en dwarsliggers voorkomen we uitval, onnodige vertraging en onveilige situaties op de rails. Maar ook voor nieuwe trajecten en vervanging van bestaande lijnen heeft VolkerWessels de mensen en middelen. Internationaal hebben we veel ervaring met de bouw en reconstructie van depots.

Ballastafwerkmachine
Ballastafwerkmachine

Technische expertise

Naast spoorbouw passen we onze expertise van het spoor en de kennis van technische installaties ook toe op andere disciplines. Op ontwerp, bouw, onderhoud en reparatie van kraanbanen bijvoorbeeld. En ook bij infrastructurele kunstwerken zoals bruggen, sluizen, tunnels en waterkeringen zijn onze technische specialisten van toegevoegde waarde.

+