HomeActiviteitenMobiliteit & Engineering

Mobiliteit & Engineering

Met de auto, boot, fiets of trein. Wie door Nederland reist kan bijna niet om de activiteiten van VolkerWessels heen. Snelwegen en spoorwegen met viaducten, bruggen en tunnels. Vaarwegen met sluizen en stuwen. Bij VolkerWessels bouwen we ze niet alleen, we ontwerpen ze ook. Bovendien hebben we multidisciplinaire engineering en een ingenieursbureau in eigen huis. En alle expertise, middelen en ervaring om mobiliteit te garanderen. Innovatief, ondernemend en toekomstgericht.

Knooppunt Hinthammen
Knooppunt Hinthammen

Mobiliteit

Leefbaarheid en bereikbaarheid in steden. Een goede doorstroming op water-, spoor- en snelwegen. Veiligheid op bruggen, in sluizen en tunnels. Voor al deze maatschappelijke uitdagingen heeft VolkerWessels een passend product, dienst of maatregel. Denk aan incidentmanagement, verkeerssystemen, signaleringen, slagbomen, seinen, veiligheidssystemen, verkeersregelinstallaties, parkeersystemen en slimme ICT oplossingen. VolkerWessels zorgt voor mobiliteit.

Ingenieurs aan het werk
Ingenieur in zijn element

Engineering

Van wegen en kunstwerken tot tunnels en sluizen. En van funderingen en hulpconstructies tot bouwputten en bekistingen. VolkerWessels beschikt over de mensen en middelen voor het ontwerp van al deze werken. Maar ook voor kabels, leidingen en (horizontaal gestuurde) boringen verzorgen we de engineering. Van schets tot detailontwerp. Vaak multidisciplinair en altijd met de nieuwste technieken en hulpmiddelen zoals 3D-engineering, virtueel bouwen en BIM.

+