HomeActiviteitenEnergienetwerken

Energienetwerken

Pijpleidingen, kabels en boringen voor transport van restwarmte, stoom, gas, olie, water en elektriciteit. VolkerWessels ontwikkelt, bouwt en onderhoudt deze belangrijkste 'levensaders'. Met oog voor de omgeving realiseren wij zowel nationaal als internationaal verbindingen op de meest uitdagende locaties. Onze kabels en leidingen kruisen alles. Van landelijke gebieden en kilometersbrede rivieren tot intensief bereden treinsporen en snelwegen.

De Nieuwe WarmteWeg
De Nieuwe WarmteWeg

Recordbrekende boringen

Het is een van onze 'specialiteiten van het huis'. Met de horizontaal gestuurde boring (HDD) kunnen wij wereldwijd ondergrondse verbindingen realiseren op complexe locaties waar overlast voor de omgeving en verkeer geen optie is. Of het nu onder een druk bevaren kanaal is, hartje stad, of langs een treinspoor. Als dé specialist in deze techniek voeren wij overal grensverleggende boringen uit.

HDD-boring Haringvliet
HDD-boring Haringvliet

Renewables

De wereld verduurzaamt. VolkerWessels gidst klanten door het landschap van zonnepanelen en windmolens. Onze integrale dienstverlening houdt in dat we kunnen assisteren met alles van subsidies, ontwerp en inkoop, tot bouw en (langdurig) onderhoud. Ook hebben we ruime ervaring met het geschikt maken van distributienetwerken voor lokaal opgewekte stroom en het duurzaam hergebruik van restwarmte. Of het nu gaat om het vergroten van de capaciteit van het netwerk of het plaatsen van slimme energiemeters die energieproductie en -consumptie op elkaar afstemmen.

+