HomeActiviteitenCiviele techniek

Civiele techniek

Een acht kilometer lange hoogwatergeul om de IJssel te 'temmen'. Het renoveren en 'opvijzelen' van een verkeersbrug waar dagelijks 300.000 auto’s overheen rijden. VolkerWessels ontwerpt, bouwt en onderhoudt civiele constructies in de infrastructuur, energie- en vastgoedmarkt. Van kunstwerken als viaducten, bruggen en tunnels, tot waterwerken als sluizen, stuwen en waterkeringen. Onze kennis en expertise op het gebied van beton- en waterbouw is in vele constructies terug te vinden.

Ramspolbrug
Ramspolbrug, N50

Integraal

Wij zijn sterk in integraal projectmanagement en ontzorgen opdrachtgevers van de eerste potloodschets tot de laatste bouwsteen. De wens van de klant is ons uitgangspunt. Met onze technische creativiteit zoeken we naar innovatieve technieken en slimme oplossingen. We gebruiken moderne software zoals BIM voor procesbeheersing en communicatie met bouwpartners en andere stakeholders.

Noordwaard
Ontpoldering Noordwaard

Bewuste bouwers, beste buren

Duurzame materialen zoals 'groen beton'. Minimale overlast voor omwonenden. Gebruik van duurzame bronnen zoals regenwater en zonlicht. Al in de tenderfase staan omgevingsmanagement en duurzaamheid bovenaan onze agenda. Of het nu gaat om een drukke verkeersbrug of het afzinken van een aquaduct van 12.000 ton. De aanleg van een snelweg of een (eco-)aquaduct in een kwetsbaar natuurgebied.

+